Recherche, Safety & Security

Trainingen en opleidingen

Omgaan met agressie

Agressie komt voor in vele vormen. Dit kan variëren van verbaal geweld tot aan mishandelingen. Daarnaast komt agressie op de werkvloer ook steeds vaker voor. Dit kan zijn van klant tot medewerker, van cliënt tot behandelaar of werknemers onder elkaar. Misschien heeft u hier zelf reeds mee te maken gehad.Wat is agressie, kunt u het herkennen en hoe gaat u hier vervolgens mee om en zorgt u ervoor dat de situatie niet verder escaleert. Dat zijn allemaal vragen waarvan wij u de oplossing aan kunnen bieden binnen onze agressie training.

Doelgroepen

Deze training is bedoeld voor alle personen die binnen hun werk het risico lopen om slachtoffer te worden van agressie en geweld. Zeker als u niet weet hoe hier mee om te gaan is deze training bij uitstek geschikt om te volgen.

Wat gaan we leren

  • Diverse vormen en uitingsvormen van agressie
  • Lichamelijke en geestelijke effecten van agressie
  • Communicatieve strategieën
  • Inleven in de ander
  • Handelen naar inzicht/herkennen eigen gedrag
  • Invloed kunnen uitoefenen door aanpassen gedrag

Hoe gaan we dat leren

In de vorm van een presentatie waarin diverse oefeningen zijn verwerkt.
De casussen zullen betrekking hebben op specifieke zaken/problemen/voorvallen die medewerkers tegen kunnen komen in de dagelijkse praktijk.

Onderwerp Werkvorm
Communicatie, verbaal/non-verbaal houding, gedrag, waarneming en interpretatie Theorie, film, oefeningen en rollenspel
Casuïstiek agressief gedrag Rollenspellen met acteur

Duur

De duur van de training is afhankelijk van uw wensen en de leerdoelen welke u voor uzelf en/of uw personeel wilt bereiken en zal in goed overleg bepaald worden.

Leerdoelen

Het doel is om u te leren in een vroeg stadium agressie te herkennen en de verschillende gedragspatronen die hierbij horen. Hierdoor kunt u op een juiste wijze reageren en zorgen dat de situatie niet verder escaleert. Na het volgen van deze training bent u weerbaarder en doorziet u sneller de situaties. U leert adequaat te reageren waardoor u de regie over de situatie houdt. Indien het een in-company training betreft voor een specifieke organisatie zullen de leerdoelen samen met u bepaald worden ten aanzien van uw dagelijkse praktijk.

Aantal deelnemers

Voor een optimaal effect is de training gericht op een groep van minimaal 6 tot maximaal 12 personen.

Kosten

Open inschrijving € 295,- ex. Btw per persoon.
(training vindt doorgang bij minimaal 6 zes inschrijvingen)

Prijs in-company training op aanvraag.